Dyspraxie : vývojová porucha pohybové koordinace - Zelinková, Olga; Drobný, Libor (Portál, 2017)
Kniha je určena pro rodiče, jejichž dítě trpí dyspraxií, pro dospívající a dospělé osoby s touto poruchou, pro pedagogy, kteří touto poruchou trpí. Hlavním cílem je pomoci čtenáři orientovat se v problematice, uvědomovat si příčiny a projevy, hledat cesty, jak obtíže spojené s poruchou překonávat, chápat a tolerovat projevy spojené s dyspraxií. Jedním z cílů je též upozornit na vzájemné souvislosti mezi všemi poruchami učení, projevy, které jim mohou být společné (vývojové deficity v oblasti zrakové percepce, pravolevé a prostorové orientace, vnímání sebe sama, sebeorganizace atd.). Nakladatelská anotace
Speciální pedagogika
Keywords: Specific Learning Disorder; specifické poruchy učení; Apraxias; zdravotně postižení; postižené děti; pedagogika; Children with Disabilities; apraxie