Textil : odborný časopis pro textilní a oděvní výrobu (Hospodářská skupina textilního a oděvního průmyslu, 1954)
Odborný časopis zaměřený na celkový proces textilní výroby od posuzování vlastností surovin přes zpracování po konečný oděvní (konfekční) výrobek. Je určený odborné veřejnosti a kromě technologických problémů zpracovacích procesůpokrývá i oblast textilního strojírenství z hlediska uživatele. Od r. 1992 nová rubrika Trh práce.
Keywords: ekonomie, ekonomika, ekonomika zdravotnictví; textilní průmysl; Textile Industry