Základy metodologie výzkumu - Eger, Ludvík; Egerová, Dana (Západočeská univerzita, 2017)
Publikace pojednává o metodologii výzkumu. V první části autoři čtenáře seznamují se strategií a designem výzkumu. Objasňují základní pojmy a rozebírají první kroky vedoucí k vymezení nezbytných aspektů nutných k ucelenému výzkumu, např. etiku a pramennou základnu. V druhé části publikace autoři nastiňují jednotlivé metody, jejich výhody, nevýhody. Instruují, jak správně nakládat se získanými daty, z nichž je dále možné vycházet při obsahové analýze. Nakladatelská anotace
Keywords: sociologie; výzkum; sociální vědy; Sociology; Research; věda a výzkum; Social Sciences