Jan Evangelista Purkyně a jeho význam pro současnou i budoucí medicínu - Svačina, Štěpán (Mladá fronta, 2017)
Publikace je připravena téměř 40 autory z řad historiků, lékařů zabývajících se dlouhodobě osobností Jana Evangelisty Purkyně a známých představitelů nejvýznamnějších lékařských oborů. Publikace přináší příspěvky ke třem tématům: 1. Historický pohled na osobnost Jana Evangelisty Purkyně a purkyňovské tradice. 2. Purkyňovy objevy a koncepce ve vztahu k dnešku.3. Co nás čeká aneb jak se budou medicína a přírodní vědy vyvíjet do konce tohoto století.Kniha tak vychází z purkyňovských tradic a shrnuje, co Purkyně objevil a jak se medicína vyvinula od doby Purkyňovy a kam dále směřuje. Nakladatelská anotace
Edice postgraduální medicíny
Keywords: Science; lékařství; významné osobnosti; Famous Persons; věda; věda a výzkum; Medicine