Člověk v náhradách aneb technika slouží medicíně - Losos, Jaroslav (Univerzita Karlova, 2017)
Katalog výstavy představuje technologie, které v dějinách nahrazovaly a v současnosti nahrazují nejrůznější orgány a funkce lidského těla: od končetin přes smyslové orgány po kůži nebo zuby, od hlasu přes produkci hormonů po nervový signál.
Keywords: Prostheses and Implants; Equipment and Supplies; technologie lékařská; dějiny lékařství; protézy a implantáty; Medical Laboratory Science; zdravotnické prostředky; technika lékařská, zdravotnický materiál a protetika