Dvacáté století : Kniha o vědě, technice a kultuře 1963-64 : Ročenka Čs. společ. PVZ - Bareš, Gustav (Orbis, 1963)
Populárně vědecká ročenka přináší články o aktuálních vědeckých problémech v oboru fyziky, biologie, kybernetiky, kosmonautiky, techniky, lékařství a politické ekonomie. Obsah zpestřuje cestopisná reportáž z Brazílie a článek o afrických přírodních rezervacích. Závěrečný oddíl je věnován umění.
Keywords: Politics; Art; Medicine; politika; věda; umění; Science; lékařství