Základy pedagogické psychologie - Kruteckij, Vadim Andrejevič; Schmidtová, Eva; Tollingerová, Dana (Státní pedagogické nakladatelství, n. p, 1975)
Po vymezení předmětu a metody pedagogické a vývojové psychologie uvádí učebnice pro sovětské pedagogické fakulty obecnou charakteristiku, rozvoj poznávacích procesů a zvláštnosti učení žáka mladšího, středního a staršího školního věku. Probírá základy psychologie vyučování, hlavní otázky psychologie výchovy a schopnosti a vlastnosti učitele, nezbytné pro úspěšnou výchovnou a vzdělávací práci.
Knižnice psychologické literatury
Keywords: psychologie aplikovaná; psychologie, klinická psychologie; pedagogická psychologie; Psychology, Educational; Psychology, Applied