Orgánové transplantace u dětí : motolské pediatrické semináře 1 - Lebl, Jan; Doušová, Tereza; Karnišová, Lucia; Kotalová, Radana; Koubský, Karel; Seeman, Tomáš; Vondrák, Karel (Galén, 2018)
Již mnoho let pořádá Pediatrická klinika 2. LF UK a FN v Motole pravidelné odborné semináře pro vedoucí lékaře dětských lůžkových oddělení a jejich spolupracovníky. Jejich cílem je vzájemné setkávání, ale také sdílení medicínských zkušeností, podnětů a inspirace. Snažíme se přispět k tomu, aby pediatrická péče v České republice tvořila organický celek vysoké odborné úrovně. Vskutku mimořádným přehledem nových léčebných postupů a jejich výsledků v praxi byl seminář o orgánových transplantacích u dětí, který se uskutečnil 21. dubna 2017. Sborník ze semináře v tištěné podobě, který vám nyní předkládáme, je zároveň prvním svazkem z nové ediční řady Motolské pediatrické semináře. Věříme, že si tuto sérii oblíbíte, a těšíme se na to, že podobnou formou zpřístupníme v blízké budoucnosti další aktuální medicínské poznatky všem, kdo se chtějí dozvídat v ucelené formě více o novinkách a trendech v pediatrické klinické medicíně. Nakladatelská anotace
Keywords: transplantologie; Child; Pediatrics; pediatrie; Transplantation; dítě; transplantace