Občanství Evropské unie - Šabatová, Anna; Křeček, Stanislav; Bazalová, Veronika; Palkovská, Iva (Kancelář veřejného ochránce práv ve spolupráci se společností Wolters Kluwer ČR, a.s, 2017)
Sborník stanovisek představuje případy Čechů pobývajících v zahraničí nebo občanů Evropské unie pobývajících v Česku, kteří se na ombudsmanku v minulosti obrátili. Zároveň shrnuje základní poznatky z oblastí, jimiž se zabývá, a v nichž se vyskytly nebo mohou vyskytovat problémy s aplikací evropského práva. Nakladatelská anotace
Stanoviska ; 18
Keywords: právo, zákonodárství; Evropská unie; State Government; státní správa; European Union