Transplantace v rekonstrukční chirurgii - Molitor, Martin (Grada, 2017)
Publikace přináší komplexní informace k tématu, o kterém pojednává mnoho publikací včetně laické medializace (transplantace ruky, obličeje). Výkony jsou ale prováděny poměrně vzácně, a v této oblasti medicíny je stále mnoho vyřčených i nevyřčených otazníků. Na publikaci se podíleli přední domácí i zahraniční autoři. Monografie je rozdělena na obecnou a speciální část a obsahuje 31 kapitol. Ve všeobecné části jsou stručně probrány všeobecné otázky transplantační medicíny, ale také právní, etické, sociální a psychologické aspekty těchto výkonů. Zvlášť jsou zpracovány kapitoly o transplantacích v dětském věku a o výhledu do budoucna. Ve specializované části autoři předkládají kapitoly, které zasahují všechny doposud prováděné rekonstrukční transplantace. Největší zájem vyvolají bezesporu kapitoly o transplantaci ruky a obličeje. Dobře obrazově dokumentovanou publikaci recenzovali prof. MUDr. Pavel Pafko, DrSc. a prof. MUDr. Jiří Veselý, CSc. Nakladatelská anotace
Edice celoživotního vzdělávání ČLK
Keywords: transplantace; transplantologie; plastická chirurgie; Transplantation; Surgery, Plastic