Základy pedagogiky a edukace v ošetřovatelství : studijní texty - Krátká, Anna (Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2016)
Tato skripta jsou zpracována s cílem strukturovat učební látku předmětu Základy pedagogiky a edukace v ošetřovatelství, podněcovat studenta k samostatnému, průběžnému a soustavnému studiu a vést jej k osvojení žádoucích znalostí a kompetencí v oblasti výchovné a edukační činnosti v rámci ošetřovatelského procesu. Nedílnou součástí studijní opory je doporučená literatura, která je uvedena v závěru každé kapitoly. Cílem předmětu je uschopnit studenta k přípravě a realizaci edukačních programů nejen u hospitalizovaných klientů všech věkových kategorií, ale také v preventivní činnosti u široké veřejnosti.
Keywords: výchova a vzdělávání; vyučování; pedagogika; Nursing; edukační sestry; vzdělávání pacientů jako téma; Education; Teaching; Health Educators; Patient Education as Topic; ošetřovatelství