Děti v kuchyni vítány : metodická pomůcka pro vedení kroužků přípravy pokrmů - Košťálová, Alexandra; Mužíková, Leona; Niklová, Anna; Packová, Anna (Státní zdravotní ústav, 2017)
Možná si říkáte, proč v projektu „Zdravá školní jídelna“ vychází publikace, která se zabývá tím, jak v rámci školních a mimoškolních aktivit vést výuku nebo kroužek přípravy pokrmů. Projekt Zdravá školní jídelna usiluje o to, aby školní stravování nabízelo dětem pestrou, nutričně hodnotnou a současně chutnou stravu. Je potřeba se začít zabývat tím, proč děti řadu pokrmů odmítají a tím jak je správně vést k poznávání potravin.
Keywords: fyziologie výživy dětí; nutriční terapie, dietoterapie a výživa; fyziologie výživy mladistvých; Adolescent Nutritional Physiological Phenomena; vaření; Menu Planning; Child Nutritional Physiological Phenomena; zájmy a záliby; jídelníček; Cooking