Sekundární glaukomy : vybrané kapitoly - Samková, Klára (Mladá fronta a. s, 2018)
Monografie mapuje současné poznatky diagnostiky a léčby sekundárních glaukomů nejrůznější etiologie: glaukomu pigmentového, pseudoexfoliativního, poúrazového, neovaskulárního, pozánětlivého, polékového, při endokrinní orbitopatii a glaukomu po vitreoretinální chirurgii. Kromě sumarizace výsledků klinických studií předkládají autoři čtenářům systematický přehled na tomto poli doplněný o mnohaleté vlastní zkušenosti. Kniha by tudíž měla být i praktickým návodem, jak postupovat v konkrétních případech, k čemuž slouží též bohatá obrazová dokumentace, kazuistiky, tabulky a schémata v jednotlivých kapitolách. Zdroj: Web obalkyknih.cz
Aeskulap
Keywords: Glaucoma, Neovascular; glaukom; Gravesova oftalmopatie; Glaucoma; Glaucoma, Open-Angle; Graves Ophthalmopathy; oftalmologie; Ophthalmology; glaukom neovaskulární; glaukom s otevřeným úhlem