Katalog prací ve veřejných službách a správě : katalog správních činností : zařazování zaměstnanců a státních zaměstnanců do platových tříd - Tomší, Ivan (ANAG, 2018)
Poskytování veřejných služeb a výkon státní správy a samosprávy se neustále vyvíjí. Podle nových a měnících se působností, organizačních podmínek, pokroku v informačních a komunikačních technologiích a také podle rozvoje technických podmínek a vývoje v dalších oblastech se mění a rozvíjí náročnost, obsah a způsob výkonu prací a činností, které jsou pro správné fungování této sféry nezbytné. Nové práce a činnosti, nové podmínky pro jejich výkon i jiné změny bezprostředně ovlivňují jejich složitost, odpovědnost a namáhavost, a tím i jejich zařazení do platových tříd. V publikaci se proto kromě původního znění odráží také změny, ke kterým došlo podle novel nařízení vlády o katalogu prací ve veřejných službách a správě a nařízení vlády o katalogu správních činností ve výkonu prací a správních činností od předchozího vydání publikace. Změny oproti původní publikaci jsou pro snazší orientaci graficky zvýrazněny. Po dosti dlouhé době se tak v rukou zaměstnavatelů ve veřejných službách a správě a služebních úřadů ocitá publikace s ustanoveními upravujícími poskytování platu podle stavu platného k 1. lednu 2018, se zařazením všech prací a správních činností vykonávaných zaměstnanci a státními zaměstnanci do platových tříd, a poskytující další praktickou pomoc a orientaci formou komentářů k problematickým postupům při zařazování zaměstnanců nebo služebních míst do platových tříd. Nakladatelská anotace
Práce, mzdy, pojištění
Keywords: státní správa; zaměstnanci - hodnocení výkonnosti; Česká republika; mzdy a přídavky; State Government; Work; veřejný sektor; Salaries and Fringe Benefits; sociologie; ekonomie, ekonomika, ekonomika zdravotnictví; Public Sector; Employee Performance Appraisal; práce; Czech Republic