Babiččina lékárna nad zlato - Erdelská, Oľga; Erdelský, Karol; Kvačala, Mojmír; Magát, Renato; Slavík, Vladimír (Ikar, a. s. - Příroda, 2016)
Do rukou se vám dostává knížka, která je obohacením každé dobré knihovny. Naši dávní předkové se nemohli spoléhat na antibiotika či jiné léky, byli odkázáni na pomoc přírody. V dnešní době se stále více zajímáme o přírodní léky, mezi které patří i bylinky. Léčivé rosltiny jsou významnými pomocníky i v prevenci nemocí, při zvyšování imunity organismu a odstraňování následků chronických onemocnění. Rádi bychom tedy přispěli k rozšíření a prohloubení vašich znalostí o léčivých rostlinách a o možnostech jejich využití v domácích podmínkách. Věříme, že poznávání, sběr, zpracování a rozumné používání léčivých rostlin se stane zálibou přinášející užitek, zdraví a radost ze života všem, kteří vykročí do přírody za její rozmanitou krásou a dary. Další část publikace se zabývá kořením. Přiblíží vám jeho dějiny, zjistíte, kdy a odkud se k nám dostalo, věnuje se tradici koření a jeho použití i zvláštnostem jeho vůní a chutí. Díky této knize budete moci používat koření s větší odvahou a požitkem. Zdroj: NK ČR
Domácí lélař
Keywords: nutriční terapie, dietoterapie a výživa; léčivé přípravky; jedlé rostliny; Plants, Edible; fytoterapie; Plants, Medicinal; Phytotherapy; farmacie a farmakologie; dermatovenerologie; léčivé rostliny; Pharmaceutical Preparations