Nemoc jako křižovatka : rady onkologickým pacientům - Dostálová, Olga (Stanislav Juhaňák - Triton, 2018)
Publikace se obrací k onkologickým pacientům a jejich rodinám ve snaze jim jednoduchým výkladem poskytnout pomoc při zvládání zhoubné nádorové nemoci. Pacient je vystaven náročné léčbě a jejím následkům, což vyžaduje, aby si udržel dobrou psychickou kondici nejen on, ale k jeho podpoře i osoby, které ho obklopují. Pro tento úkol je nezbytné, aby si obě skupiny – jak pacienti, tak jejich rodiny – vypěstovaly účinnou obranu, což vyžaduje motivaci, snahu a úsilí. Kniha představuje možnosti, jak se naučit pracovat sám se sebou a podpořit tak prostřednictvím vlastní psychiky i zlepšení somatického stavu. Nakladatelská anotace
Keywords: psychoterapie; zdravotní výchova; Health Education; Disease; onkologie; nemoc; pacienti; nádory; kvalita života; Patients; Psychotherapy; Quality of Life; Neoplasms