Slovník české frazeologie a idiomatiky. 2, Výrazy neslovesné - Čermák, František; Hronek, Jiří; Machač, Jaroslav; Červená, Vlasta; Churavý, Miloslav; Mejstřík, Vladimír; Kroupová, Libuše (Leda, 2009)
1. Přirovnání, 2. Výrazy neslovesné, 3. Výrazy slovesné a 4. Výrazy větné jsou jednotlivé části čtyřdílného slovníku, který zachycuje dnešní českou frazeologii v celé její šíři. Slovník, jedinečný i v mezinárodním kontextu, představuje ve svých jednotně zpracovaných, tematicky specializovaných, ale vzájemně propojených svazcích vždy abecedně řazenou heslovou část a věcný rejstřík. Hesla, jejichž výběr se už v tomto vydání opírá o korpusová data, nabízejí svým pojetím komplexní informace o dnešním úzu frazémů včetně synonymie, cizojazyčných ekvivalentů ap. První tři díly vycházejí v nových, upravených verzích, zcela nový je čtvrtý svazek, který se věnuje frazémům větným.
Keywords: slovní zásoba; lingvistika, lékařská terminologie; Čeština - slovníky; Vocabulary