On death and dying - Kübler-Ross, Elisabeth (Macmillan, 1970)
V knize autorka představuje pětistupňový model vyrovnávání se smrtí (a později jakoukoli tragickou životní událostí), který zahrnuje popírání, zlost, smlouvání, depresi a akceptaci. Nakladatelská anotace. Kráceno
Keywords: Terminally Ill; etika, bioetika, lékařská etika; péče o umírající; Death; Thanatology; Terminal Care; smrt; umírající; tanatologie