The Anatomy Lesson of Dr. Nicolaes Tulp - Rembrandt Harmensz. van Rijn; Bakker (1800)
Reprodukce obrazu od Rembrandta, s vyobrazením přednášky Nicolaese Tulpa o fyziologii paže, konanou 16. ledna roku 1632, kdy anatom doprovázel svůj výklad pitvou paže popraveného zločince.
Keywords: History of Medicine; History, 17th Century; Autopsy; anatomie; pitva; Anatomy; dějiny 17. století; dějiny lékařství