Patologická fyziologie orgánových systémů - Nečas, Emanuel (Karolinum, 2009)
První díl učebnice patofyziologie orgánových systémů systematicky pojednává o etiologických a obecných patogenetických aspektech patologických stavů, které postihují specifické orgány a orgánové systémy. Publikace obsahuje tři kapitoly, které se věnují regulačním orgánovým systémům: patofyziologie krve a krvetvorné tkáně, patofyziologie cirkulačního aparátu, patofyziologie respiračního aparátu.
Učební texty Univerzity Karlovy v Praze
Keywords: nemoci dýchací soustavy; fyziologie dýchací soustavy; patologie; krev - fyziologické jevy; fyziologie; Cardiovascular Physiological Phenomena; krevní nemoci; Respiratory Physiological Phenomena; Hematologic Diseases; Pathology; kardiovaskulární nemoci; Cardiovascular Diseases; Blood Physiological Phenomena; Respiratory Tract Diseases; kardiovaskulární fyziologické jevy