Die Anatomie des Doktor Tulpius - Rembrandt Harmensz. van Rijn (Georg Thieme, 1906)
Reprodukce obrazu od Rembrandta s vyobrazením přednášky Nicolaese Tulpa o fyziologii paže, konanou 16. ledna roku 1632, kdy anatom doprovázel svůj výklad pitvou paže popraveného zločince.
Bildersammlung aus der Geschichte der Medizin ; Kunstbeilage 3
Deutsche Medizinische Wochenschrift ; 1906, no. 1, Kunstbeilage 3
Keywords: History of Medicine; History, 17th Century; Autopsy; anatomie; pitva; Anatomy; dějiny 17. století; dějiny lékařství