Bankovní unie : morální hazard evropských rozměrů? : sborník textů - Tomšík, Vladimír; Michl, Aleš; Janáčková, Stanislava; Dallara, Charles H; Nečas, Petr; Hampl, Mojmír; Strejček, Ivo; Kohout, Pavel; Bureš, Jan; Páral, Pavel; Mach, Petr; Pikora, Vladimír; et al. (CEP - Centrum pro ekonomiku a politiku, 2013)
Publikace obsahuje texty ze semináře Centra pro ekonomiku a politiku z 29. října 2012 a několik dalších doplňkových textů. „Projekt bankovní unie lze vnímat jako pokus o vytvoření doplňku měnové unie a další krok na cestě k dotvoření unie fiskální. Vnitřní nesourodnost eurozóny se bohužel žádnou umělou unifikací odstranit nedá.“
Ekonomika, právo, politika, ISSN 1213-3299 č. 100/2013
Keywords: ekonomika; Economics; Evropská unie; ekonomie, ekonomika, ekonomika zdravotnictví; European Union