Etika vědy v České republice: od historických kořenů k současné bioetice - Drozenová, Wendy (Filosofia, 2010)
Publikace zkoumá historické zdroje české etiky vědy a její vývoj. Od historického pohledu přechází k problémům bioetiky jako klíčovému místu soudobých diskusí v rámci etiky vědy. Nakladatelská anotace. Kráceno
Keywords: Science; etika; etika, bioetika, lékařská etika; Bioethics; věda; bioetika; Ethics