Lékařem v africkém pekle - Mukwege, Denis; Åkerlund, Berthil; Čapková, Lucie (Alpress, 2019)
Když autor - lékař a pastor - podal roku 2006 svědectví o systematickém sexuálním násilí páchaném na ženách ve východním Kongu, jeho život se ocitl v nebezpečí. Ale ani krvavé, barbarské útoky na jeho dům a nemocnici ho neodradily. Nepřestal dál informovat celý svět o hromadném znásilňování, které bylo jedním z prostředků vedení války, a o jeho devastujících následcích. Nakladatelská anotace.
Klokan
Keywords: znásilnění; sexuální delikty; Gynecology; gynekologie; Rape; Sex Offenses; Congo; gynekologie a porodnictví; Kongo