Praha ve službách Československého červeného kříže (Muzeum hlavního města Prahy, 2019)
Leták byl vydán u příležitosti venkovní panelové výstavy, která přiblížovala činnost Československého červeného kříže v kontextu hlavního města Prahy v letech 1919–1989 a připomeněla tak 100. výročí od založení této organizace. Humanitární činnost, ale i politickou angažovanost v proměnách vývoje této organizace představíl soubor fotografií, plakátů a letáků ze sbírek Muzea hlavního města Prahy, rozšířený o obrazový materiál dobových periodik. Výstava věnovala pozornost i portrétům významných osobností spjatých s chodem ČSČK, např. Alici Masarykové, Rudolfu Jedličkovi, Haně Benešové a dalším.
Keywords: Czechoslovakia; Československo; Červený kříž; Red Cross; Praha (Česko); History, 20th Century; dějiny 20. století