Oční jóga : snižte oční únavu a zlepšete svůj zrak - Pénichot, Alain; Adámková, Věra (CPress, 2019)
Kniha představuje základy preventivního cvičení, které spojuje péči o tělo, oční gymnastiku, relaxaci a zejména mobilizaci lidské schopnosti vizualizace a představivosti ve vztahu k očím a psychice. Uvádí funkční sestavy jednoduchých očních cviků, které lze začlenit do každodenního života.
Keywords: oftalmologie; oči; cvičení; Exercise; Mind-Body Therapies; preventivní medicína; Vision Disorders; psychosomatické a relaxační terapie; Exercise Movement Techniques; jóga; Eye; rehabilitační a fyzikální medicína; Yoga; poruchy zraku; techniky cvičení a pohybu