Tak už se nestyď : sociální fobie a stydlivost u dospívajících - Bělohlávková, Lucie (Portál, 2019)
Bojíš se přihlásit, když se učitel v hodině na něco ptá? Když už zvedneš ruku, stane se ti, že ti správná odpověď „vypadne“ z hlavy, protože ji „přemažou“ tvoje obavy a strach? Bojíš se trapasů a nevíš si rady ve vztazích s ostatními lidmi? Tahle knížka ti pomůže tyhle problémy dostat pod kontrolu. Najdeš v ní tipy, jak poznat škodlivé myšlenky a jak je změnit. Také tady najdeš tipy, jak relaxovat, a knížka tě podpoří v tom, když se odhodláš navzdory strachu k něčemu, co ti nahání strach. Kniha je určena dospívajícím se sociální fobií a úzkostnou poruchou, jejich rodičům a vychovatelům, psychologům pracujícím s dospívajícími se sociální fobií. Nakladatelská anotace. Kráceno
Keywords: Relaxation Therapy; Adolescent; samoléčba; relaxační terapie; psychologie, klinická psychologie; sociálně-úzkostná porucha; Phobia, Social; mladiství; Self Medication; úzkost; Anxiety