Endokrinologie pro praxi - Hána, Václav (Maxdorf, 2019)
Kniha je koncipována jako praktická příručka pro endokrinology a internisty, ale rovněž jako publikace vhodná pro přípravu k atestaci. Zpřesněná diagnostika a nové možnosti terapie učinily z endokrinologie v průběhu posledních 20 let jeden z pilířů moderního vnitřního lékařství. Vzhledem k regulačnímu působení hormonů na všechny orgány a tkáně lidského těla bez výjimky je znalost endokrinologie nezbytná nejen pro atestaci z vnitřního lékařství, ale rovněž pro všechny interní specializace. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Jessenius
Keywords: Endocrine System Diseases; Endocrine System; endokrinologie; endokrinní systém; nemoci endokrinního systému