Specifika výkladu práva Evropské unie a jeho vnitrostátní důsledky - Sehnálek, David (C.H. Beck, 2019)
Monografie je zaměřena na výklad práva Evropské unie a jeho zvláštností ve srovnání s výkladem práva mezinárodního a práva vnitrostátního. V publikaci je analyzováno systémové postavení Soudního dvora Evropské unie v institucionální struktuře Evropské unie, jeho vazby a interakce s jinými mezinárodními soudy a s vrcholnými soudy členských států. Práce je vhodná především pro soudní a správní orgány a dále pro odbornou veřejnost, zabývá-li se otázkami výkladu práva obecně.
Právní instituty
Keywords: European Union; mezinárodní právo; právní vědy; Jurisprudence; právo, zákonodárství; International Law; Evropská unie