Dobrovolná sestra Českého červeného kříže - Štorek, Josef; Novák, Vladimír; Dylevský, Ivan; Křiváčková, Ludmila; Šefrna, Bohumil; Müller, Pavel; Staňková, Marta; Hřebačka, Jan; Hornych, Jaroslav (Český červený kříž prostřednictvím agentury Esprit, 1993)
Učebnice pro školení dobrovolných sester Československého červeného kříže. Přináší nejnovětší poznatky z lékařské vědy i praxe. Zaměřuje se na zásady ošetřovatelské péče a první pomoci a na anatomii a fyziologii člověka.
Keywords: First Aid; poskytování zdravotní péče; Delivery of Health Care; Physiology; ošetřovatelství; fyziologie; anatomie; Anatomy; první pomoc; ošetřovatelská péče; Nursing Care