Dobrovolnický program Amelie - Kvapil Pokorná, Tereza (Amelie, 2019)
Publikace informuje o dobrovolnickém programu Amelie, který je specifický svým zaměřením výhradně na oblast onkologie. Vznik a registrace tak úzce specializovaného dobrovolnického programu byla reakcí na častou absenci dobrovolnických programů na onkologických odděleních.Probíhá na odděleních onkologických a hemato-onkologických klinik a na onkologických lůžkách dalších klinik a to ve fakultních nemocnicích v Praze (VFN v Praze), v Olomouci (FN OL) a v Nemocnici Na Pleši. Dále probíhá i v Centrech Amelie.
Keywords: nádory; dobrovolné zdravotnické agentury; Voluntary Health Agencies; onkologie; Volunteers; dobrovolní pracovníci; nemocniční pomocníci; Hospital Auxiliaries; Neoplasms