Specifické poruchy chování a pozornosti : jak jednat s velmi neklidnými dětmi - Train, Alan; Šárová, Michaela (Portál, 1997)
Příručka o problematice poruch chování a pozornosti u dětí, se zaměřením na ADHD. Nabízí praktické postupy, jak porozumět hyperaktivním dětem a jak s nimi jednat. Postupy pomáhají postiženým dětem osvojit si techniku sebekontroly a dále se v dospělosti rozvíjet. Určeno pro odborníky, rodiče a učitele.
Speciální pedagogika
Keywords: vývojové poruchy u dětí; Education; hyperkinetická porucha; výchova a vzdělávání; poruchy chování u dětí; Developmental Disabilities; pediatrie; Attention Deficit Disorder with Hyperactivity; postižené děti; výchova dítěte; Child Welfare; sociální péče o dítě; Child Rearing; psychologie, klinická psychologie; Child Behavior Disorders; Children with Disabilities; dětská psychologie; Psychology, Child