Medicína přírodních léčivých zdrojů : minerální vody - Třískala, Zdeněk; Jandová, Dobroslava (Grada Publishing, 2019)
Publikace probírá pro širokou odbornou veřejnost tuto málo známou, ale mimořádně důležitou oblast léčby domácími přírodními léčivými zdroji minerálních vod. Autoři seznamují čtenáře se stopovými prvky, s jejich funkcí v organismu a s jejich výskytem v našich přírodních léčivých zdrojích minerálních vod. Dále kniha podává přehled možností komplexní lázeňské léčby vnitřních chorob, pitných kúr léčivými minerálními vodami a možností lázeňského léčení urologických nemocí. Nakladatelská anotace. Kráceno
Keywords: Internal Medicine; Mineral Waters; Česká republika; Health Resorts; minerální vody; lázně; Czech Republic; Balneology; vnitřní lékařství; balneologie