Dostojevskij : autor ako psychoanalytik - Breger, Louis; Al Zafari, Barbora (Vydavatelstvo F, Pro mentě sána, 2019)
Autor pristupuje k Dostojevskému psychoanalyticky, ako k niekomu, koho život a fikcia sa prelínali v procese literárneho sebaskúmania. Využívajúc vhľady získané psychologickým tréningom skúma Dostojevského diela. Podrobne analyzuje detaily z Dostojevského života, zaoberá sa jeho kompulzívnym hráčstvom, epilepsiou, jeho filozofickými, politickými, náboženskými a mystickými presvedčeniami a ich interpretáciami v existujúcich biografiách.
Keywords: epilepsie; Gambling; psychologie, klinická psychologie; Psychoanalysis; humanitní vědy a umění; náboženství; Religion; hráčství; Literature, Modern; psychoanalýza; Politics; filozofie; politika; Epilepsy; dějiny 19. století; novodobá literatura; Philosophy; History, 19th Century