Proměny krizové intervence : fenomén dlouhodobě opakovaně volajících v TKI - Bohatá, Kateřina; Gramppová Janečková, Klára; Kotrlová, Jindřiška (Stanislav Juhaňák - Triton, 2019)
Kniha nabízí kontexty a metody práce s klienty dlouhodobě opakovaně volajícími na linky krizové pomoci. První část se věnuje tématu latentní krize, vývoji krizových pracovišť v České republice i péči o pracovníky. Druhá část předkládá metodiku práce s dlouhodobě opakovaně volajícími, která je doplněna kazuistickými studiemi. Publikace je určena pracovníkům linek krizové pomoci, studentům pomáhajících profesí a dalším zájemcům, svůj cíl naplní i jako vodítko pro zřizovatele pracovišť linek krizové pomoci a úřady státní správy. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: krizová intervence; Psychotherapy; Crisis Intervention; sociální péče; Social Welfare; psychiatrie; horké linky; Hotlines; psychoterapie; psychologie, klinická psychologie; sociologie