Neurodegenerativní onemocnění - Rusina, Robert; Matěj, Radoslav (Mladá fronta, 2019)
Prakticky zaměřená publikace je určená neurologům, psychiatrům, geriatrům, psychologům a dalším zájemcům o problematiku neurodegenerativních onemocnění. Souhrnný pohled vymezuje definici a základní charakteristiky neurodegenerací. Pozornost je věnována terapeutickým přístupům společným pro projevy demence a parkinsonismu i specifickým přístupům u jednotlivých nemocí. Jsou diskutovány neuropsychiatrické projevy demencí a možnosti jejich ovlivnění. Součástí knihy je i problematika právní a etická, zahrnující sdělování diagnózy, otázku řidičských průkazů, informované souhlasy i právní způsobilost. NK ČR. Kráceno.
Aeskulap
Keywords: Neurodegenerative Diseases; neurodegenerativní nemoci; Diagnostic Imaging; neurologie; práva pacientů; Therapeutics; Patient Rights; diagnostické zobrazování; terapie