Autorské právo a práva související : vysokoškolská učebnice - Srstka, Jiří; Barták, Jan; Dobřichovský, Tomáš; Koukal, Pavel; Leška, Rudolf; Mates, Pavel; Prchal, Petr; Púry, František; Skřejpková, Petra; Smejkal, Vladimír; Telec, Ivo; Vyskočil, František; et al. (Leges, 2019)
Učebnici uvádějí poutavé dějiny autorského práva a práv souvisejících v českých zemích i ve světě. Následuje výklad pojmu autorského práva a jeho jednotlivých institutů - autorského díla a jeho druhů, osobnostních a majetkových práv autora a licenčních smluv. Autoři se podrobně zabývají všemi způsoby ochrany autorského práva - ochranou občanskoprávní, správněprávní i trestněprávní. Nakladatelská anotace. Kráceno
Student
Keywords: právo, zákonodárství; Copyright; autorské právo; Authorship; autorství