Analýza mediálního zobrazování genderově podmíněného násilí - Appeltová, Michaela; Možíšová, Alžběta; Vochocová, Lenka (Úřad vlády České republiky, Oddělení rovnosti žen a mužů, 2016)
Publikace přibližuje odborné i laické veřejnosti způsob, kterým česká média referují o ženách a mužích v kontextu genderově podmíněného násilí a jak produkují a reprodukují s ním spojené genderové stereotypy. Tématem této obsahové analýzy je páchání fyzického, sexuálního, psychického či ekonomického násilí na ženách a na mužích z toho důvodu, že jsou ženami či muži. Autorky chtějí o tomto problému informovat a kladou si za cíl prevenci a potírání genderově podmíněného násilí.
Keywords: Interpersonal Relations; Czech Republic; Gender-Based Violence; multimédia; sociologie; násilí na základě genderu; kvalitativní výzkum; Qualitative Research; interpersonální vztahy; Česká republika; Multimedia