Epigenetika : chytrý průvodce pro každý den - Gololobovová, Blanka (Blue step spol. s r.o, 2019)
Publikace popisuje, jak vnější faktory ovlivňují aktivitu genů. K vypínání a zapínání genů dochází pomocí biochemických reakcí, které se odvíjí i od životního stylu. Kniha je průvodcem pro každý den. Zabývá se otázkami zdravé výživy, hubnutí, pohybu, sportovní výkonnosti, stárnutí, zvýšení inteligence dětí, zvýšení šance na početí, civizačních nemocí či vlivu emocí na zdraví.
Keywords: epigenomika; přírodní vědy; alternativní lékařství; Epigenomics; primární prevence; poruchy vyvolané vnějšími činiteli; nemoc; Primary Prevention; pohybová aktivita; dietoterapie; genetika, lékařská genetika; Disease; genetická predispozice k nemoci; Genetic Predisposition to Disease; léčivé rostliny; Risk Factors; fytoterapie; Disease Susceptibility; rizikové faktory; Motor Activity; Disorders of Environmental Origin; Plants, Medicinal; Diet Therapy; náchylnost k nemoci; Phytotherapy