Klinická radiobiologie - Havránková, Renata (Grada Publishing, 2020)
Publikace je zaměřená na klinickou radiobiologii. Seznamuje s nejnovějšími poznatky vlivu ionizujícího záření na subcelulární úrovni, důsledky poškození na tkáňové úrovni, klinickými následky, léčbou ozářením kontaminovaných osob nebo s prací záchranného systému. Učebnicě využívá i odborné zkušenosti autorů.
Keywords: Radioactive Hazard Release; hygiena záření; biologie; Radiologic Health; Radiation Effects; záření; Radiation Injuries; Radiobiology; Cells; buňky; radiobiologie; radiační účinky; radiační poranění; Disaster Medicine; radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody; únik radioaktivních látek; medicína katastrof; Radiation