Emoce pod kontrolou - McKay, Matthew; Wood, Jeffrey C; Brantley, Jeffrey; Antonínová, Hana (Portál, 2020)
Kniha představuje praktická cvičení, která pomohou osvojit si dovednost všímavosti, účinně se orientovat v mezilidských vztazích, regulovat své emoce a tolerovat stres. Autoři staví na základech dialekticko-behaviorální terapie (DBT). Kniha je určena profesionálům, kteří ji využijí při poskytování podpory v terapii, i laikům, kteří ocení praktické rady. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: psychoterapie; všímavost; sebekontrola; Self-Management; emoce; Mindfulness; Interpersonal Relations; Affective Symptoms; psychický stres; Mental Health; Emotions; interpersonální vztahy; duševní zdraví; Emotional Intelligence; afektivní symptomy; Self-Control; behaviorální vědy; self-management; Stress, Psychological; Dialectical Behavior Therapy; dialektická behaviorální terapie; emoční inteligence