Legislatíva verzus zdravotníctvo - Simočková, Viera; Peřina, Ján (Vydavateľstvo Osveta, spol. s r. o, 2019)
Publikácia zohľadňuje aktuálne legislatívne úpravy týkajúce sa zdravotnej starostlivosti v Slovenskej republike k 30. Júnu 2019. Jej súčasťou je textová a obrazová príloha s slovník odborných termínov. Publikícia pomáha formovať právne vedomie študentov zdravotníckych odborov, ale i zdravotníckych profesionálov.
Keywords: právo, zákonodárství; zákonodárství ošetřovatelské; etika, bioetika, lékařská etika; zákonodárství nemocniční; zákonodárství lékařské; Slovenská republika; Slovakia; zákonodárství jako téma; klinická etika; Legislation, Nursing; Legislation, Medical; Legislation as Topic; Ethics, Clinical; vztahy mezi zdravotnickým pracovníkem a pacientem; Professional-Patient Relations; právní vědy; Legislation, Hospital; Jurisprudence