Patofyziologie renálního metabolismu glukózy - Franěk, Miloslav; Rychlík, Ivan (Medical Tribune CZ, 2012)
Přehled zaměřující se na patozyfiologii renální reabsorpce glukózy a glukoneogeneze. Určeno odborné vřeřejnosti.
Keywords: nemoci ledvin; Glycosuria, Renal; renální glykosurie; glukoneogeneze; diabetes mellitus; Gluconeogenesis; Glucose Transporter Type 2; Diabetes Mellitus; nefrologie; glukosa; přenašeč glukosy typ 2; Glucose; diabetologie; Kidney Diseases