Doktore, hlavu vzhůru! - Taylor, Patrick; Hejná, Jana (Leda, 2016)
10. díl beletristické série sleduje irského doktora zejména v době 2. světové války.
Keywords: vojenské lékařství; Military Medicine; Irsko; World War II; dějiny 20. století; Physicians; History, 20th Century; humanitní vědy a umění; 2. světová válka; lékaři; Delivery of Health Care; Ireland; poskytování zdravotní péče