Metody překladu a transkulturní validace zahraničních nástrojů - Mandysová, Petra (Univerzita Pardubice, 2019)
Publikace se soustředí na problematiku a způsoby překladu zahraničních nástrojů pro výzkum a praxi do češtiny. Určeno odborné veřejnosti.
Keywords: lingvistika, lékařská terminologie; Culture; kultura; Language; terminologie jako téma; Terminology as Topic; Medicine; průzkumy a dotazníky; překlady; Translations; lékařství; jazyk (prostředek komunikace); Surveys and Questionnaires