Demence : nefarmakologické aktivizační postupy - Fertaľová, Terézia; Ondriová, Iveta (Grada Publishing, 2020)
Publikace se zaměřuje na prevenci a nefarmakologickou léčbu demence, včetně Alzheimerovy nemoci. Mezi základní nefarmakologické postupy patří dietoterapie, psychoterapie, arteterapie, muzikoterapie nebo ergoterapie. Určeno sestrám, sociálním pracovníkům, fyzioterapeutům, profesionálním a neprofesionálním pečovatelům.
Keywords: Dementia; rehabilitace; Aged; geriatrie; rehabilitační ošetřovatelství; geriatrické ošetřovatelství; Rehabilitation Nursing; Rehabilitation; demence; senioři; Alzheimer Disease; Long-Term Care; Alzheimerova nemoc; dlouhodobá péče; Geriatric Nursing