Zdravotné právo : učebnica - Freel, Lenka; Nováková, Mária (Wolters Kluwer SR., 2019)
Univerzitné skriptá, majú za cieľ poskytnúť študentom pohľad na základné otázky zdravotného práva a rozvíjať ich vedomosti a zručnosti v tejto oblasti práva. Sústreďujú sa na subjekty zdravotného práva, formy poskytovania zdravotnej starostlivosti, otázky umelého oplodnenia, asistovanej reprodukcie, biomedicínskeho výskumu, právne aspekty smrti a ďalšie. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: zdravotní pojištění; biomedicínský výzkum; veřejné zdravotnictví; zákonodárství jako téma; Medical Records; právní vědy; Transplantation; právo, zákonodárství; Insurance, Health; Slovakia; Legislation, Medical; reprodukční lékařství; poskytování zdravotní péče; Delivery of Health Care; zákonodárství lékařské; chorobopisy; transplantace; Legislation as Topic; smrt; Jurisprudence; Slovenská republika; Reproductive Medicine; Death; Biomedical Research