Stop znásilnění : analýza stavu pomoci obětem znásilnění v České republice - Čechová, Jitka; Jandová, Hana; Ciprová, Kristýna; Švihálková, Eva; Štěpánová, Silvie; Valentová, Zuzana (Gender Studies, o. p. s., 2009)
Publikace definuje pojem znásilnění a dalších sexuálních deliktů dle trestního zákona, věnuje se statistickým údajům, informovanosti veřejnosti i odborné veřejnosti o této problematice. Nastiňuje praxi jednotlivých složek zapojených do trestího řízení v případě znásilnění, tedy policie, státního zástupce, soudu, soudního znalce, lékaře, který oběť vyšetřuje, psychiatra, který zajišťuje léčbu pachatele. Zamýšlí se nad možnou spoluprací mezi těmito složkami. Záverem se věnuje postavení poškozeného v trestním řízení.
Keywords: znásilnění; sociální zabezpečení; právo, zákonodárství; Psychotherapy; mezioborová komunikace; soudní vědy; Social Security; sexuální delikty; Rape; Interdisciplinary Communication; policie; Crime Victims; gynekologické vyšetření; Police; oběti zločinu; kriminologie; psychoterapie; Gynecological Examination; Sex Offenses; Criminology; Forensic Sciences