Mikroskopy "Meopta" : návod k obsluze (Meopta, 1959)
Návod k obsluze mikroskopů Meopta, které byly ve své době svým provedením a optickým vybavením vhodné pro využití v lékařství, biologii a přírodních vědách, jak pro školy, tak pro vědecké účely. Publikace seznamuje s různými typy mikroskopů, s jejich stavbou, vybavením a technickými paramerty.
Keywords: mikroskopie; optika a fotonika; Optics and Photonics; technika lékařská, zdravotnický materiál a protetika; Microscopy