Poruchy vzniklé užíváním metamfetaminu - Mortler, Marlene; Minařík, Jakub; Leštinová, Zuzana; Bačuvčíková, Petra; Chromcová, Pavla; Prágerová, Veronika; Stratilová, Lenka (Úřad vlády České republiky, 2017)
Souhrn doporučených postupů pro léčbu závislosti na metamfetaminu, který vznikla z iniciativy Ministerstva zdravotnictví SRN. Zahrnuje oblasti od minimalizace rizik až k doléčování a intervence, od farmakoterapie až po volnočasové aktivity. Jde o metodiku německou, odkazy a některé pasáže se týkají země vzniku, ale například epidemiologie, popis drogové scény a problémů je zajímavý i pro české prostředí..
Metodika ; 14
Keywords: poruchy spojené s užíváním psychoaktivních látek; Patient Care Planning; adiktologie; Methamphetamine; Substance-Related Disorders; psychoterapie; Addiction Medicine; uživatelé drog; plánování péče o pacienty; Drug Users; Psychotherapy; duševní poruchy; methamfetamin; krizová intervence; Crisis Intervention; Mental Disorders